Finalne bitke
159

Borac i Zrinjski večeras u revanšima mogu ispisati historiju bh. nogometa

D. P.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Utakmicama koje su na rasporedu večeras saznat ćemo sve učesnike evropskih takmičenja u grupnoj fazi, a na teren će i dvije bosanskohercegovačke ekipe.

Nakon što smo saznali sve učesnike grupne faze Lige prvaka, večeras će se isto dogoditi u Evropskoj i Konferencijskoj ligi. Na teren će i dva predstavnika BiH, koji imaju šansu ispisati historiju našeg nogometa i donijeti BiH prvu sezonu s dva predstavnika u grupnoj fazi.

Nogometaši banjalučkog Borca večeras na Gradskom stadionu dočekuju mađarski Ferencvaroš i tu imaju priliku osigurati plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Prvi duel u Mađarskoj je završen bez golova, tako da prvak BiH ima solidnu šansu za plasman dalje, a u slučaju neuspjeha Borac je svakako osigurao historijski plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Nažalost, uvertira u ovaj duel nije bila kakvu smo priželjkivali, pa se u noći prije utakmice dogodio žestok navijački sukob u Banjoj Luci. Ipak, nadamo se da je to to od nemilih scena, te da će utakmica proći u najboljem redu.

Duel Borca i Ferencvaroša igra se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od 21 sat, uz direktan TV prijenos u programu Arene Sport te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Na teren izlaze i nogometaši Zrinjskog koji protiv portugalske Vitorije iz Guimaraesa imaju vrlo težak zadatak. Portugalci su u prvom duelu na svom terenu slavili rezultatom 3:0, pa tako Mostarci večeras Pod Bijelim Brijegom moraju nadoknaditi tri gola zaostatka ukoliko žele u grupnu fazu Konferencijske lige.

Svjesni su toga i u taboru Plemića, pa je trener Mario Ivanković nakon prve utakmice poručio kako je razlika u kvaliteti evidentna, ali da će Zrinjski pokušati na sve načine da preokrene rezultat.

"Maloprije sam rekao da uvijek treba vjerovati. Znamo da će biti teško, obje smo utakmice u prva dva pretkola izgubili pa preokrenuli. Mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Možda i ta sparina, u Mostaru, možda pomoć domaćih navijača pomogne, pa možda neki rani gol - zašto ne probati. Nemamo šta izgubiti", otkrio je Ivanković nakon prve utakmice.

Zrinjski i Guimaraes se sastaju na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom u 20 sati. I ovaj meč možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba, te također u programu Arene Sport.