Konferencijska liga
23

Uživo / Borac - PAO 1:1: Delirij u Banjoj Luci! Borac poravnao na startu drugog dijela

D. P.
Foto: https://olaprasina1908.gr/
Foto: olaprasina1908.gr
Nogometaši banjalučkog Borca historijsku sezonu u evropskim takmičenjima otvaraju protiv grčkog Panathinaikosa (PAO) duelom prvog kola Konferencijske lige, a kojeg u tekstualnom prijenosu uživo možete pratiti na portalu Klix.ba.

52' - Zamalo potpuni preokret. Čudesna odbrana Dragowskog nakon voleja Herrere.

49' - GOOOOOOOOOL! Borac je poravnao preko Despotovića. Napadač Borca je sjajno pogodio glavom nakon ubačaja Herrere iz slobodnog udarca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Iako ima zaostatak od jednog gola, mora se reći da se Borac nije prepao favorizovanog grčkog velikana. Bilo je tu nekoliko dobrih prilika za Banjalučane, ali pretežno šutevima s distance.

43' - Velika šansa za Panathinaikos! Tri puta su gosti šutirali unutar desetak sekundi iz jednog kornera i gužve, a najbolju šansu odbranio je Šiškovski.

37'- Sada ponovo mirniji dio igre. Gosti kontrolišu posjed lopte.

31' - Borac igra mnogo bolje nakon primljenog gola i nekoliko puta zaprijetio je Grcima.

26' - Zamalo eurogol Despotovića! Šutirao je s tridesetak metara iz slobodnog udarca, golman Dragowski je bio matiran, ali lopta odlazi nekoliko milimetara od stative.

21' - Bilo je opasno pred golom Panathinaikosa. Kulašin je dobio loptu na desnu stranu, ali je užasno šutirao iz dobre pozicije preko gola.

19' - Savić pokušava s distance, ali bez problema za golmana Panathinaikosa.

18' - Mirniji period igre nakon vodećeg gola gostiju. Igra se na sredini terena.

13' - Zamalo 0:2! Šporar je izašao sam na golmana Borca, ali mu je Šiškovski odbranio.

11' - GOOOL! Bakasetas pogađa za vodstvo Panathinaikosa iz prve šanse za goste na utakmici. Uhvatio je sjajan volej na vrhu šesnaesterca nakon ubačaja Mladenovića s lijeve strane.

8' - Dobar prodor Kulašina, nakon čega je udarac Savića izblokiran.

6' - Borac prijeti na startu. Srećković je šutirao s vrha šesnaesterca, ali Dragowski hvata loptu.

1' - Počeo je historijski duel za Borac, ali ono što se ističe, jeste vrlo skromna posjeta za duel Konferencijske lige u Banjoj Luci.

Foto: FK Borac
Foto: FK Borac

20:55 - Igrači predvođeni sudijom iz Azerbejdžana izlaze na teren i utakmica će uskoro početi. Iznenađenje u sastavu domaćih je golman Šiškovski, koji počinje umjesto standardnog Manojlovića.

Pred nama je utakmica prvog kola Konferencijske lige između banjalučkog Borca i Panathinaikosa. To će biti prvi, historijski nastup za Banjalučane u nekom od tri elitna evropska takmičenja.

Poznati su sastavi za duel koji počinje u 21 sat na Gradskom stadionu u Banjoj Luci:

Borac: Šiškovski, Herrera, Carolina, Meijers, Vukčević, Skorup, Ogrinec, Savić, Kulašin, Srećković i Despotović. Na klupi su: Manojlović, Ćavić, Datković, Đajić, Hrelja, Kvržić, Marčetić, Nikolov, Pejović, Pihler, Subić i Vranješ.

Panathinaikos: Dragowski, Kotsiras, Ingasson, Schenkeveld, Mladenović, Gnezda Čerin, Maksimović, Đuričić, Bakasetas, Pellistri i Šporar. Na klupi su: Lilo, Jeremejeff, Lodigin, Arao, Baldock, Bregou, Ioannidis, Jedvaj, Mancini, Max, Ounahi i Tete.

Glavni sudija utakmice je Elčin Masijev iz Azerbejdžana, mladi arbitar rođen 1991. godine.Počeo je duel Borca i Panathinaikosa, prijenos pratite na Klix.ba