Puni se kasa
285

Borac pobjedom na Kipru probio magičnu cifru od 10 miliona KM zarade od Evrope

N. M.
Foto: FK Borac Banja Luka
Foto: FK Borac Banja Luka
Nogometaši Borca večeras su u kiparskoj Nikoziji ostvarili historijsku prvu pobjedu u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja, pošto su sa 1:0 savladali domaći APOEL u 2. kolu Konferencijske lige.
Junak Banjalučana bio je Stefan Savić, koji je postigao jedini gol na utakmici i donio tri boda prvaku Bosne i Hercegovine, a Borac je večerašnjim rezultatom dodatno napunio svoju kasu.

Naime, svaka pobjeda u ovoj fazi Konferencijske lige klubovima donosi čak 400.000 eura, pa je Borac dodatno povećao svoj prihod od sjajnih nastupa u Evropi ove sezone.

U prvom kolu je Borac u Banjoj Luci remizirao sa favorizovanim Panathinaikosom 1:1, a taj rezultat mu je donio 133.000 eura, što znači da je u trenutnoj fazi takmičenja bh. prvak zaradio 533.000 eura.

Samim plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige je Borac zaradio 4,5 miliona eura, a kada toj cifri dodamo i ovu gore navedenu, dolazimo do zaključka da je Borac probio magičnu cifru od 10 miliona KM prihoda od ovosezonske evropske avanture.

Naredni meč Borac igra u domaćem šampionatu protiv Širokog Brijega na Pecari, a on je na programu u ponedjeljak od 18 sati.

Sljedeće sedmice će Banjalučani igrati i duel Kupa BiH protiv Laktaša, a sljedeći evropski izazov je gostovanje Vikinguru na dalekom Islandu 7. novembra.

Trenutno je Borac osmoplasirani na tabeli Konferencijske lige sa četiri boda i večerašnja pobjeda mu je dodatno povećala šanse za plasman u nokaut fazu.