Derbi u Banjoj Luci
0

Uživo / Borac - Sarajevo 0:1: Mujkić promašio zicer i ostavio Borac u igri

N. M.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Borca i Sarajeva danas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igraju veliki derbi 7. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a direktan tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba.
61' - Kakva prilika za Sarajevo! Pavičić divno ubacuje iz slobodnjaka i pronalazi usamljenog Mujkića na petercu, a on neometan promašuje!

60' - Mustafić mijenja Lulića u timu Sarajeva.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

59' - Nikolov je ubacio iz slobodnjaka, a odbrana Sarajeva otklanja opasnost sa prve stative.

57' - Igrao je Unušić rukom u blizini kaznenog prostora Sarajeva, pa će sada Borac imati priliku iz slobodnjaka.

51' - Šansa za Borac! Despotović šutira s ivice kaznenog prostora, a Rockov uspijeva odbiti tu loptu.

46' - Unušić je kod Sarajeva zamijenio Soldu, a u redovima Borca je Žižović izvršio trostruku promjenu. Hrelja, Srećković i Nikolov su zamijenili Skorupa, Vukčevića i Grahovca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Borac će juriti zaostatak u nastavku utakmice.

- Kraj prvog poluvremena. Sarajevo zasluženo vodi, ali može i da žali za propuštenim prilikama jer je već nakon 45 minuta moglo da "nokautira" Borac i dođe nadomak pobjede.

45' - Kolosalna prilika za Sarajevo! Beganović je sa desetak metara šutirao nakon ubačaja Jovića s lijeve strane, ali lopta ide pored gola!

41' - Požutio je sada i Đuričković u redovima Sarajeva. Peti je to žuti karton za Bordo tim, pošto su ih prethodno zaradili Lulić i Pavičić, kao i dva nogometaša s klupe gostiju.

41' - Mnogo je opasnije Sarajevo, koje je konkretnije u završnici svojih akcija, dok Borac nema mnogo ideja u svojim napadima.

39' - Sjajna šansa za Sarajevo! Guliashvili je odlično povukao loptu po lijevoj strani i proigrao Lulića, ali veznjak Sarajeva šalje loptu preko gola.

38' - Beganović je izblokiran nakon udarca iskosa s desne strane, a nakon kontranapada Borca koji je uslijedio, žuti karton je zaradio Pavičić. On je prekršajem zaustavio taj nalet Banjalučana.

Foto: mondo.ba
Foto: mondo.ba

35' - Sarajevo u ovim trenucima ima inicijativu, ali nema nikakvih uzbuđenja.

31' - Navijači Sarajeva Horde zla tek nakon pola sata ulaze na stadion u Banjoj Luci.

28' - Mujkić je katastrofalno pogriješio na centru terena i poklonio loptu igračima Borca, koji to, srećom po Sarajevo, nisu uspjeli da iskoriste. Odbranio se nekako Bordo tim.

24' - Velika šansa za Borac! Vukčević se ubacio u napad i dočekao centaršut Savića na petercu, ali iako neometan, promašio je cijeli gol! Ostaje 1:0 za Sarajevo.

21' - Pogiravao se golman Manojlović i Kyeremeh je presjekao njegovo dodavanje, ali imao je Borac sreće pa se lopta odbila u gol-aut.

17' - Defanzivac Sarajeva Jović je bio najviši u skoku nakon kornera, ali šalje loptu preko prečke.

14' - GOOOOOOOOOOOOL! Vodi Sarajevo! Guliashvili je maestralno pogodio sa 30 metara i to je 1:0 za Bordo tim!

13' - Sada je dosuđen prvi prekršaj Borca i Sarajevo će imati slobodnjak sa manje od 30 metara.

11' - Tražili su nogometaši Sarajeva prekršaj nad Kyeremehom, kojeg je igrač Borca odgurnuo s dvije ruke, ali sudija Jelić to nije vidio.

9' - Lulić je požutio u timu Sarajeva, nakon prekršaja nad Skorupom.

7' - Nema uzbuđenja nakon promašenog penala Banjalučana. Oni i dalje imaju više loptu u svojim nogama, ali igra se uglavnom na sredini terena.

2' - Promašaj! Despotović je s bijele tačke zapucao loptu visoko preko gola i ostaje 0:0!

1' - Penal za Borac u 27. sekundi utakmice! Bubanja je srušio Despotovića u kaznenom prostoru.

1' - Počela je utakmica u Banjoj Luci.

15:57 - Nevjerovatno mali broj gledalaca nalazi se trenutno na tribinama stadiona, a derbi samo što nije počeo. Potpuno neočekivan prizor iz Banje Luke.

15:55 - Oba tima u derbi ulaze nakon što su u prethodnom kolu upisali remi, no osvojeni bod Borca u gostima kod Zrinjskog ne možemo nazvati kiksom, za razliku od remija Sarajeva s Posušjem na Koševu.

15:50 - Glavni sudija utakmice bit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, kojem će pomagati Jure Musa i Damir Lazić, a u VAR sobi sjedit će Miloš Gigović i Haris Halkić.

15:45 - Čak četiri od posljednjih pet međusobnih susreta Borca i Sarajeva završeno je neriješenim rezultatom, dok je jednom slavio Borac.

15:40 - Sarajevo ovaj derbi dočekuje kao lider na tabeli elitnog ranga bh. nogometa sa 13 bodova, dok je Borac šesti sa sedam bodova i dvije utakmice manje.

15:35 - Treneri Mladen Žižović i Zoran Zekić odabrali su startne postave za današnji duel, a trener Sarajeva napravio je velike promjene jer su od prve minute na terenu Mujkić, Lulić, Pavičić i Kyeremeh, a nema Čelika, Anđušića, Oliveire i Mustafića, koji su igrali prošli meč protiv Posušja (2:2).

Sastavi izgledaju ovako:

Borac: Filip Manojlović, Sebastian Herera, Marko Vukčević, Jurich Carolina, Bart Meijers, Srđan Grahovac, Dino Skorup, Sandi Ogrinec, Enver Kulašin, Stefan Savić, Đorđe Despotović.

Na klupi su Damjan Šiškovski, Boban Nikolov, Aleks Pihler, Nikola Srećković, Damir Hrelja, Aleksandar Subić, David Čavić, Stojan Vranješ, Gregor Bajde, Savo Sušić, Stefan Marčetić.

Sarajevo: Emil Rockov, Filip Jović, Vinko Soldo, Nermin Mujkić, Miomir Đuričković, Amar Beganović, Karlo Lulić, Domagoj Pavičić, Vladan Bubanja, Francis Kyeremeh i Giorgi Guliashvili.

Na klupi su Lovre Rogić, Elvir Duraković, Eldar Mehmedović, Renan Oliveira, Mirza Mustafić, Muamer Hamzić, Bruno Unušić, Ahmed Tiro, Nemanja Anđušić, Mihael Kurešak i Aldin Turkeš.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na direktan tekstualni prijenos derbija Borca i Sarajeva, koji se od 16 sati igra u Banjoj Luci.