Pred večerašnji meč
27

Borac se na groblju srpskih vojnika u Solunu motiviše za utakmicu: "Podsjetili smo se junaštva naših predaka"

H. H.
Delagacija Borca na groblju Zejtinlik (Foto: FK Borac)
Delagacija Borca na groblju Zejtinlik (Foto: FK Borac)
Banjalučki Borac večeras nastavlja svoju evropsku avanturu u Ligi prvaka, pošto će u prvom meču prvog pretkola gostovati grčkom PAOK-u u Solunu, a uoči utakmice delegacija bh. prvaka odlučila se na zanimljivu posjetu.

Naime, članovi Borca posjetili su vojničko groblje Zejtinlik, na kojem su ukopani između ostalih i srpski vojnici poginuli na Solunskom frontu u Prvom svjetskom ratu.

"Na dan utakmice sa PAOK-om naša klupska delegacija posjetila je srpsko vojničko groblje Zejtinlik. Podsjetili smo se naše historije i iznova čuli priče o junaštvu naših predaka, priče koje su nam dale dodatni motiv da večeras budemo hrabri i borbeni do samog kraja. Borče, igraj i bori se!", objavio je FK Borac na društvenim mrežama.

Inače, na Toumba stadion bosanskohercegovački šampion stiže kao totalni autsajder, budući da PAOK ima ulogu velikog favorita i sve osim njegove pobjede večeras će se smatrati senzacijom.

Večerašnja utakmica počinje u 19:30 sati, direktan prijenos je na Areni Sport, dok ćete tekstualni moći pratiti na portalu Klix.ba.