Pod upitnikom je
27

Borussia i u utakmici sezone bez prve zvijezde tima: U Dortmundu se sprema ludnica

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaše Borussije Dortmund u subotu očekuje vjerovatno najbitnija utakmica u posljednjoj deceniji budući da im pobjeda protiv Mainza na domaćem terenu garantuje titulu u Bundesligi.

U ovoj utakmici Dortmund će biti lišen usluga svog (po)najboljeg nogometaša Judea Bellinghama, koji nije bio u konkurenciji ni za meč protiv Augsburga proteklog vikenda.

Trener ovog tima Edin Terzić izjavio je da je još uvijek neizvjestan nastup engleskog reprezentativca kojeg muči povreda desnog koljena.

"Jude je uspio pojačati intezitet treninga ovih dana, što je dobar znak. Definitivno želimo da i on bude uključen u ekipu za subotu, no ništa ne možemo sa sigurnošću reći", kazao je Terzić.

Potencijalni trofej osvajača Bundeslige Milionerima bi bio prvi nakon 11 godina, koliko traje dominacija minhenskog Bayerna.

Kolo prije kraja tim iz Dortmunda ima dva boda više u odnosu na Bavarce i trijumfom nad Mainzom stigli bi do željenog cilja. Bayern će sa druge strane vrebati kiks Dortmunda na gostovanju kod Kolna.

Procjenjuje se da će se na ulicama Dortmunda u slučaju slavlja okupiti 400 hiljada vatrenih navijača.

Tabela: