Ispunjenje snova
22

Brazilski vezista zbog tetovaže doveo navijača u svoju vilu i priredio mu dan za pamćenje

D. P.
Navijač zajedno s Joelintonom (Foto: Twitter)
Navijač zajedno s Joelintonom (Foto: Twitter)
Ofanzivni vezista Newcastlea Joelinton priredio je dan za pamćenje navijaču Kevinu Tayloru koji je veliki fan popularnog kluba sa sjevera Engleske.

Joelinton je imao brojne probleme nakon što je, kao napadač, stigao iz Hoffenheima za 40 miliona eura u Newcastle. Međutim, trener Eddie Howe prebacio ga je u vezni red i Joelinton je postao ključna figura u nevjerovatnom progresu Svraka u drugom dijelu prošle sezone.

Svojim sjajnim igrama Brazilac je postao heroj navijača, a Kevin Taylor je ljubav prema Joelintonu odlučio pokazati tako što je istetovirao njegov lik preko cijelog stomaka.

"Imao sam tetovažu Newcastleovog grba još od mladosti, a onda sam uradio i sliku Alana Shearera", rekao je Taylor za Chronicle Live i onda objasnio da je u maju ove godine uradio i tetovažu Joelintona. Ispostavit će se da će mu to promijeniti život.

Njegova priča o tetovaži brzo se proširila Brazilom i mediji iz ove zemlje povezali su ga upravo s njegovim herojem. Joelinton ga je pozvao u svoju vilu i učinio mu dan za pamćenje.

"Nisam mislio da je to on. Dao mi je adresu, a moja partnerica me upozoravala da to neće biti on te da je sve namještaljka. No, kada smo stigli on je izašao iz kuće. Joelinton je iznio loptu i počeo igrati nogomet s mojom djecom. Družili smo se dobrih sat vremena, razgovarali o utakmici u nedjelju i raspitivali se o porodicama. Sada zna sve o meni", rekao je Taylor.

No, to nije sve. Joelinton je putem mobilnog telefona kontaktirao svog saigrača Brunu Guimaraesa te je sretni navijač imao priliku razgovarati s još jednim svojim herojem što je upotpunilo savršeni dan za jednog nogometnog zaljubljenika.

"Tokom povratka kući govorio sam da mi se ovo nikad više u životu neće dogoditi. Nisam mogao vjerovati", zaključio je sretni navijač.

Newcastle je trenutno peti nakon što je u dvije utakmice nove sezone Premiershipa osvojio četiri boda bez primljenog pogotka.