Poruka klubovima
35

Britanska ministrica poziva na bojkot finala LP zbog Putina, oglasio se i menadžer Uniteda

D. P.
United i Liverpool računaju na uspjeh u Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
United i Liverpool računaju na uspjeh u Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
Ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Elizabeth Liz Truss pozvala je engleske klubove da bojkotuju finale Lige prvaka ukoliko do njega dođu, a bude se igralo u Sankt Peterzburgu.

I dalje se postavlja veliko pitanje gdje će se igrati finale Lige prvaka zbog nestabilnosti situacije između Rusije i Ukrajine. Postoji mogućnost da UEFA promijeni odluku i oduzme Gazprom Areni domaćinstvo najveće utakmice u evropskom klupskom nogometu.

Upravo o tome govorila je Liz Truss, ministrica vanjskih poslova Velike Britanije koja tvrdi da bi zbog aktivnosti Vladimira Putina svi engleski klubovi trebali bojkotovati utakmicu na Zenitovom stadionu za titulu prvaka Evrope.

"Da, da sam na mjestu engleskih klubova bojkotovala bih finale Lige prvaka. Iskreno, ne bih željela igrati nogometni meč u Sankt Peterzburgu zbog onoga što Putinov režim radi", rekla je Truss.

O svemu tome oglasio se i menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick koji je poručio da je spašavanje života važnije od nogometa.

"Na UEFA-inim čelnicima i političarima je da odluče šta će se dogoditi s utakmicom. Izbjegavanje rata je mnogo važnije od utakmice Lige prvaka u ovom trenutku", poručio je Rangnick.

Podsjetimo, finale Lige prvaka je i prošle godine premješteno. Umjesto u Turskoj, zbog strogih restrikcija finale Lige prvaka igralo se u Portu.