Ne zanima ga novac
0

Carroll je odbio saudijske milione, a u novom klubu ne može zaraditi ni za kiriju

N. M.
Carroll slavi gol u dresu Bordeauxa (Foto: Twitter)
Carroll slavi gol u dresu Bordeauxa (Foto: Twitter)
Engleski napadač Andy Carroll nedavno je iznenadio sve odlukom da potpiše ugovor s posrnulim francuskim velikanom Bordeauxom, koji je zbog dugovanja izbačen u četvrtu ligu.
Korpulentni napadač u francuskom klubu ima mizerna primanja, a u posljednjem intervjuu istakao je da samo želi da igra nogomet i uživa u njemu, pošto je očito već zaradio dovoljno novca.

Pisalo se proteklih sedmica da je Carroll pristao da u Bordeauxu igra samo za 3.500 eura mjesečno, no on je sada priznao da je to čak i daleko manja suma novca.

"Nekoliko novinara napisalo je kako zarađujem 3.500 eura mjesečno. O ne, to nema veze sa istinom. Cifra je mnogo manja. Neću reći kolika, ali mogu da kažem da otkad živim ovdje, iznajmljujem jednu lijepu kućicu - e pa moja plata u Bordeauxu manja je od kirije", otkrio je Carroll Francuzima.

Pojasnio je i šta ga je navelo da se vrati amaterskom nogometu, nakon što ga je igrao na onom najvišem nivou - u Premiershipu.

"Volim izazove, to je sve. Razumijem zašto su ljudi iznenađeni, ali za mene je to bila veoma laka odluka. Želim da igram nogomet i da u njemu uživam. Jednostavmo, ovo je nešto novo, Bordeaux je veliki klub i želio sam da mu pomognem. Mislim da imamo dobar tim. Vjerujem da ćemo uspjeti da uđemo u treću ligu", optimističan je 35-godišnji Englez.

Na pitanje da li sve ovo znači da ga novac ne zanima, odgovor je bio jasan.

"To je, nadam se, očigledno... Zapravo, imao sam ponude iz Engleske, neki bivši saigrači govorili su mi kako i dalje mogu da igram u Premiershipu ili Championshipu, bilo je i ponuda iz Saudijske Arabije, no mene to zaista nije zanimalo", priznao je Carroll, koji je negdje drugo zasigurno mogao zaraditi daleko više novca nego u Bordeauxu.

Za kraj je rekao i da planira da igra do 40. godine te da mu nije bitan nivo takmičenja ili liga.

Bordeaux se trenutno nalazi u zoni ispadanja u četvrtoj ligi Francuske, pošto ima samo šest bodova iz pet odigranih utakmica.