Pojačanje za Plave
864

Čileanac Jeisson Vargas doputovao u Sarajevo, dočekao ga je predsjednik Željezničara

N. K.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Čileanski ofanzivac Jeisson Vargas (26) doputovao je danas u Sarajevo, a uskoro će, kako je ranije danas Klix.ba i najavio, potpisati ugovor s Fudbalskim klubom Željezničar.
Vargasa je na aerodromu dočekao predsjednik kluba s Grbavice Admir Tunović koji je na čelu Plavih posljednja tri mjeseca.

Očekuje se kako će i Željezničar uskoro ozvaničiti ugovor s igračem koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje u timu Denisa Ćorića.

Podsjetimo, Vargas je član čileanske Huachipate, a posljednju utakmicu je odigrao prije 12 dana u prvenstvu Čilea kada je na terenu proveo 62 minute. Ipak, u posljednje dvije utakmice kluba odigrane 17. i 21. augusta nije bio u sastavu.

Vargas je ponikao u omladinskim selekcijama čileanske Catolice, a 2015. godine je prekomandovan u prvi tim. Već naredne godine Catolica ga prodaje Montrealu za 2,8 miliona eura.

Montreal ga je potom posuđivao u argentinski Estudiantes i dva puta nazad u Catolicu. U to vrijeme je je imao i najveću tržišnu vrijednost od 1,75 miliona eura.

Prije četiri godine je prešao u La Caleru, a dvije godine poslije kupuje ga Universidad de Chile za 621.000 eura. Uslijedila je nova posudba u Al-Rayyan, da bi u januaru ove godine prešao u Huanchipato iz kojeg i dolazi u Željezničar.

Upisao je osam nastupa za U-20 selekciju Čilea za koju je postigao i tri pogotka, dok za seniore Čilea nije debitovao iako je dobijao pozive i bio dio selekcije.