Rezultati ankete
97

Čitatelji Klixa izabrali igrača utakmice protiv Mađarske: Vasilj dobio nevjerovatan broj glasova

E. B.
Nikola Vasilj (Foto: EPA-EFE)
Nikola Vasilj (Foto: EPA-EFE)
Čitatelji portala Klix.ba u anketi objavljenoj sinoć glasali su na pitanje: "Ko je bio najbolji igrač reprezentacije BiH na utakmici protiv Mađarske?", a ubjedljivo najviše glasova dobio je golman Nikola Vasilj.

Vasilj je sinoć na Puškaš Areni briljirao i u nekoliko navrata spriječio čiste pogotke, te je pokazao da je u utakmici protiv Nizozemske, kada je primio pet pogodaka, bio samo loš dan.

Golman St. Paulija je ukupno sakupio pet odbrana, a čak 74 posto čitatelja portala Klix.ba je njega okarakterisalo kao najboljeg igrača u našim redovima.

U trenucima objave članka, a u anketi se još uvijek može glasati, Vasilj je dobio skoro 7.000 glasova, a ta brojka se još uvijek povećava.

Na drugom mjestu, sa 8 posto glasova, se nalazi Ermin Bičakčić koji je sjajno komandovao odbranom.

Esmir Bajraktarević je za samo 13 minuta na terenu u finišu susreta pokazao još jednom zašto je budućnost bh. nogometa i u anketi je zauzeo treće mjesto sa 6 posto glasova. Po 3 posto dobili su Edin Džeko i Amar Dedić.

Zmajeve već za mjesec očekuju novi izazovi u Ligi nacija.

Barbarezovi izabranici će 11. oktobra ugostiti Njemačke, a tri dana kasnije ugostit će i Mađarsku.

Ligu nacija će okončati u novembru kada će prvo 16. gostovati Njemačkoj, a onda tri dana kasnije u posljednjem kolu ugostiti Nizozemsku.