Slijedi nam Mađarska
359

Čitatelji Klixa nemaju dilemu: Samo jedan Zmaj je dobio prolaznu ocjenu protiv Nizozemske

D. P.
Zmajevi poraženi u Eindhovenu (Foto: V. D./Klix.ba)
Zmajevi poraženi u Eindhovenu (Foto: V. D./Klix.ba)
Čitatelji portala Klix.ba u anketi objavljenoj sinoć glasali su na pitanje: "Koji Zmaj je zadovoljio u teškom porazu od Nizozemske", a rezultati su potpuno očekivani.
Bosna i Hercegovina je sinoć doživjela težak poraz rezultatom 5:2 od favorizovane Nizozemske, a utješne golove za Zmajeve postigli su Ermedin Demirović i Edin Džeko.

Živost u igru Zmajeva unio je debitant Esmir Bajraktarević, koji je ušao sredinom drugog dijela i asistirao za drugi gol BiH. Upravo je mladi igrač američkog New England Revolutiona jedini koji je zadovoljio navijače, prema rezultatima ankete na portalu Klix.ba.

U trenucima objave članka, a u anketi se još uvijek može glasati, Bajraktarević je dobio nevjerovatnih 58 posto glasova, što je rijetko visok postotak pobjednika neke ankete.

Samo još dvojica nogometaša dobila su 10 ili više posto glasova, a to su Ermedin Demirović (11 posto) i Edin Džeko (10 posto). Slijede Nikola Vasilj i Nikola Katić sa po četiri posto.

Za Zmajeve je to bio sedmi uzastopni poraz, a sada nam predstoji još jedno teško gostovanje u Budimpešti kod Mađarske. Nada može biti to što je i Mađarska sinoć doživjela pravi debakl primivši pet golova od Njemačke u istoj grupi Lige nacija.