Novi sportski direktor
0

City s proslavljenim Portugalcem započinje novu eru, već je otkrio nekoliko sjajnih nogometaša

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Txiki Begiristain odlučio je napustiti Manchester City nakon 13 godina, tokom kojih je obnašao ulogu sportskog direktora kluba, učinivši Građane jednim od najmoćnijih timova na svijetu.
Izazvat će to definitivno ozbiljan potres u redovima šampiona Engleske, čiji su se čelnici već dali u potragu za Begiristainovim nasljednikom i spremni su za početak nove ere u klubu, a jedno ime već se izdvojilo na vrhu liste želja.
Radi se o proslavljenom Portugalcu Hugu Viani, kojeg se ljubitelji nogometa sigurno sjećaju iz vremena kada je kao nogometaš nosio dres portugalske reprezentacije.

Viana je igračku karijeru završio u Al-Waslu 2016. godine, a od 2018. je sportski direktor Sportinga iz Lisabona, gdje radi sjajan posao. Legendarni veznjak je već otkrio igrače poput Viktora Gyokeresa, Ousmanea Diomandea i Mortena Hjulmanda, koji će napuniti kasu kluba iz Lisabona jer se za njih već uveliko raspituju najveći svjetski klubovi.

Kako je objavio Fabrizio Romano, Viana je prvi favorit za posao sportskog direktora Manchester Cityja i postoji velika vjerovatnoća da će upravo on naslijediti Begiristaina na ovoj poziciji.

Viana je već bio dio Premiershipa kao nogometaš, pošto je tamo igrao za Newcastle, a još je, pored gore spomenutog Al-Wasla, nastupao i za Sporting, Osasunu, Valenciju i Bragu.

Za reprezentaciju Portugala ima 29 nastupa i jedan postignut gol.