Vjeruje prijatelju
0

McGregor uložio veliki novac na opkladu za Euro, Ronaldo mu može donijeti bogatstvo

D. P.
McGregor i Ronaldo su veliki prijatelji (Foto: Instagram)
McGregor i Ronaldo su veliki prijatelji (Foto: Instagram)
Legendarni MMA borac Conor McGregor veliki je zaljubljenik u nogomet, a tim povodom odlučio je prognozirati ishod Evropskog prvenstva i na to uložiti ozbiljan novac.

McGregor je od ranog djetinjstva zaljubljenik u nogomet, a posebno u Manchester United. Dugo je poznata priča o tome da je kupio originalni gostujući dres iz 1996. godine dok je bio osmogodišnjak i to novcem kojeg je dobio za pričest.

Slavni Irac je i kasnije imao ozbiljnih veza s nogometom, a nekoliko puta želio je ući u vlasničku strukturu Manchester Uniteda. Sada je prognozirao ishod Evropskog prvenstva.

Naime, McGregor je uložio 60.000 dolara (56.000 eura) da će Cristiano Ronaldo biti najbolji strijelac Evropskog prvenstva.

McGregor očigledno očekuje da će Ronaldo zablistati na svom posljednjem Evropskom prvenstvu i tako osvojiti Zlatku kopačku za oproštaj od Eura. Nije dobro počelo jer Ronaldo nije postigao gol u prvom kolu protiv Češke, ali vremena ima još i više nego dovoljno.

"60.000 dolara za Cristiana Ronalda da zadrži Zlatnu kopačku na Euru. Siuuu", napisao je McGregor na društvenim mrežama uz objavljenu potvrdu uplate.

S koeficijentom 15.0 dobitak je impresivnih 900.000 dolara, odnosno 840.000 eura. Ozbiljan razlog da Irac do kraja turnira srčano navija za Ronalda i Portugalce.