Trener Željezničara
341

Ćorić pohvalio domaćine i sudije: Zaslužena pobjeda, ali možda i previsoka

D. P.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Trener Željezničara Denis Ćorić bio je zadovoljan nakon nove pobjede svog tima, četvrte u ovoj sezoni Wwin lige Bosne i Hercegovine, a koja je upisana na gostovanju GOŠK-u u Gabeli

Plavi su golovima u posljednjem kvartalu utakmice slomili otpor borbenog GOŠK-a, koji je od 15. minute igrao s igračem manje. Na kraju su pobjedu donijele rezerviste i to dva puta Amer Hiroš i jednom Sulejman Krpić za siguran trijumf rezultatom 3:0.

Trener Plavih Denis Ćorić osvrnuo se na ishod utakmice i igru svojih nogometaša.

"Čestitam dečkima na utakmici, svim akterima i sudijama. Naravno da je nama crveni karton omogućio da dođemo do punog plijena. Prvo poluvrijeme je GOŠK se dobro branio, igrali smo strpljivo, a u drugom dijelu probali s drugačijom formacijom. Vidjeli smo šta je 'štekalo'. Kada smo zabili gol, bilo je lakše igrati i odmah je stigao drugi", rekao je Ćorić i osvrnuo se na domaćina kojeg je vodio u jednom dijelu karijere:

"Možda je rezultat malo previsok, ali sasvim zaslužena pobjeda. GOŠK-u od srca zaista želim sve najbolje jer sam ovdje doživio lijepe trenutke", dodao je Ćorić.

S ova tri boda se Željezničar poravnao sa Sarajevom na vrhu tabele (13 bodova), ali Bordo tim zauzima lidersku poziciju zbog bolje gol razlike. GOŠK je ostao prikovan za dno tabele bez bodova nakon šest kola.

U narednom kolu Željo dočekuje Zrinjski na Grbavici, dok će GOŠK na megdan Širokom Brijegu na Pecaru.