Od navijača
0

Ronaldo dobio vrijedan poklon povodom 900. pogotka u profesionalnoj karijeri

E. K.
Cristiano Ronaldo dobio vrijedan poklon (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo dobio vrijedan poklon (Foto: Twitter)
Portugalski superstar Cristiano Ronaldo je na utakmici reprezentacije Portugala protiv Hrvatske postigao 900. gol u karijeri.

Prije nešto više od mjesec dana, Portugalac je zatresao mrežu Dominika Livakovića i došao do fenomenalnog dostignuća kojeg će malo ko dostići u budućnosti.

Sada mu je stigao poklon od jednog od njegovih fanova i to u obliku portreta koji prikazuje njegovo slavlje prilikom posizanja 900. gola u karijeri.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena postigao je tada svoj 131. gol za reprezentaciju Portugala, ali i mnogo važnije, ukupno 900. gol u karijeri. Pogodio je na asistenciju Nuna Mendesa s lijeve strane vrlo rezantnim udarcem iz prve.

Na Ronaldu se odmah vidjelo koliko mu ovaj gol znači. Umjesto karakteristične proslave i čuvenog "SIUU", Ronaldo je kleknuo na pod i vrlo emotivno doživio ovaj jubilej.

I njegovi saigrači su osjetili koliko je ovo važan trenutak za sve, pa su mu pritrčali, pružili podršku i odali priznanje na ovom nevjerovatnom poduhvatu.

Podsjetimo, Ronaldo je karijeru počeo u omladincima Nacionala, još je igrao za Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus te Al Nassr gdje igra od 2023. godine.

Za reprezentaciju Portugala je ovaj 39-godišnjak postigao 132 gola u 212 nastupa u najdražem dresu.