Nije očekivao mnogo
23

Čudesna priča novog junaka Milana: Došao u crkvu s jednim ciljem, a završio kao nogometaš

D. P.
Messias u zagrljaju s trenerom Piolijem (Foto: EPA-EFE)
Messias u zagrljaju s trenerom Piolijem (Foto: EPA-EFE)
Brazilski nogometaš Junior Messias (30) prošao je filmsku priču dok je gradio karijeru, a italijanskim medijima otkrio je da je 2015. godine planirao oprostiti se od ovog sporta.
Messias je tokom ljeta stigao u Milan i u posljednjim utakmicama pokazao je da trener Stefano Pioli može ozbiljno računati na njega. Međutim, nije sve bilo tako lijepo u karijeri iskusnog Brazilca.

Messias do 24. godine nije bio nogometaš, već je igrao iz ljubavi. Naučio je igrati u Brazilu, ali je stigao u Italiju u potrazi za boljim životom i tu je radio kao dostavljač pizze.

Tu ga je otkrio nekadašnji nogometaš Torina Ezio Rossi i odveo ga u amaterski Casale. Preko Crotonea došao je u Milan i tu je u debiju u Ligi prvaka pogodio za pobjedu protiv Atletico Madrida.

"Za mene je posebna stvar vjera. Bila je 2015. godina i nisam želio igrati nogomet. Otišao sam u crkvu, razgovarao sa župnikom i rekao mu da se želim posvetiti propovijedanju evanđelja. Umjesto toga, Bog mi nije dozvolio da napustim nogomet jer je to bilo obećanje. Moja tetka se prije mnogo godina pomolila za mene dok sam bio u Brazilu i rekla je da ću igrati u velikom evropskom klubu", rekao je Messias za StarCasino Sport.

Dva dana nakon odlaska u crkvu pozvao ga je Ezio Rossi i ponudio mu angažman u amaterskom Casaleu.

"Tu sam odlučio da zaigram nogomet. Kada sam već došao tu, odlučio sam ići hrabro naprijed i nisam očekivao da ću doći do Milana", zaključio je Messias.

Zbog fantastične tehnike i ubojitih prodora Messias je vrlo brzo postao heroj navijača Milana. Pristalicama Rossonera bilo ga je još "lakše" zavoljeti zbog priče koju je preživio gradeći nogometnu karijeru.