Liga prvaka
0

Čudesni Real Madrid preokretom uz pet golova razbio Dortmund, Demirović i društvo srušili Juve

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Još sedam utakmica 3. kola Lige prvaka odigrano je večeras, a najzanimljivije je bilo u okršaju Real Madrida i Borussije Dortmund na Santiago Bernabeu stadionu, gdje je Kraljevski tim slavio sa 5:2 nakon čudesnog preokreta.

Vidjeli smo dva različita poluvremena ove utakmice, pošto je u prvom s dva gola Dortmund bacio na koljena Madriđane, ali uslijedio je njihov veliki povratak u nastavku.

Malen i Gittens su golovima u 30. i 34. minuti donijeli veliku prednost od 2:0 Milionerima, imali su oni još nekoliko lijepih prilika za treći gol u finišu poluvremena, ali ih nisu iskoristili.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Nastavak donosi dosta bolju igru Reala, koji brzo stiže do poravnanja. Prvo Rudiger nakon prekida u 60. minuti smanjuje na 2:1, a već tri minute poslije bilo je 2:2. Mrežu Dortmunda je ovaj put zatresao Vinicius, a nakon duge VAR provjere gol je priznat i Real je stigao do poravnanja.

U 80. minuti Rodrygo je imao veliku šansu za Real, ali golman Kobel je odbranio i spasio Dortmund. Dvije minute poslije na drugoj strani fantastičnom intervencijom Courtios spašava domaće.

Kazna za promašaj Milionera stigla je u narednom napadu, kada Lucas Vazquez uz malo sreće prolazi po desnoj strani i onda neodbranjivim udarcem matira Kobela za 3:2, da bi u posljednjim minutama Vinicius s dva gola kompletirao svoj hat-trick za konačnih 5:2.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Do druge pobjede sezone stigao je Arsenal, koji je na Emirates stadionu u Londonu savladao ekipu Šahtara iz Donjecka sa minimalnih 1:0.

Utakmica je odlučena autogolom golmana gostiju Riznika, koji je u 29. minuti zatresao svoju mrežu, a u drugom poluvremenu je Trossard u 77. minuti propustio realizirati penal i osigurati Topnicima miran finiš.

Ipak, Šahtar nije uspio stići do poravnanja pa su tri boda ostala u Londonu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Do velika tri boda je stigao Stuttgart u Torinu, gdje je srušio domaći Juventus slavivši s minimalnih 1:0, a odlučujući gol postigao je Toure u 93. minuti.

Prethodno je Danilo ostavio saigrače iz Juventusa na cjedilu jer je u 80. minuti dobio crveni karton, a reprezentativac BiH Ermedin Demirović bio je u startnoj postavi Švaba.

Demirović je teren napustio u 62. minuti, kada ga je zamijenio upravo strijelac gola Toure.

Tresla se mreža Stare dame u 48. minuti, kada je pogodio Undav, ali gol je poništen nakon intervencije sudija iz VAR sobe zbog uočenog igranja rukom.

Rezultati:

Arsenal - Šahtar 1:0 (Riznik 29'ag)

Real Madrid - Dortmund 5:2 (Rudiger 60', Vinicius 63', 87', 90+4' Vazquez 83', / Malen 30', Gittens 34')

Juventus - Stuttgart 0:1 (Toure 90+3')

Sturm - Sporting 0:2 (Santos 23', Gyokeres 53')

Aston Villa - Bologna 2:0 (McGinn 55', Duran 64')

Girona - Slovan 2:0 (Gutierrez 42', Juanpe 73')

PSG - PSV 1:1 (Hakimi 55' / Lang 34')

Tabela: