Protiv Reala na Bernabeuu
274

Demirović se "otvorio" Špancima, trebalo mu 50 ulaznica, a dobio samo 10: San se ispunjava večeras

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zvijezda nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović u fokusu je španske javnosti uoči nastupa u Ligi prvaka protiv Real Madrida za svoj Stuttgart večeras.

Španski mediji su prije nekoliko dana okarakterisali Demirovića kao "opasnost po Real", a onda je dobio upozorenje od saigrača Deniza Undava na štipanje i borbu koju će voditi s Antoniom Rudigerom.

Sada je ponovo u fokusu španskih medija jer je dao intervju uoči utakmice za uglednu Marcu. Govorio je o periodu provedenom u Španiji, gdje je bio član Almerije i Alavesa, te je debitovao u seniorskom nogometu. Ističe da je to jedan od najtežih perioda u njegovom životu, a da ga večeras očekuje ispunjenje sna i igranje protiv Reala u Ligi prvaka.

"U Španiji sam imao prvi profesionalni ugovor, ali istina je da su to bile dvije teške godine jer nisam puno igrao. Na ličnom planu, što se tiče života u Španiji, sjećanje je dobro jer je to jako dobra zemlja. Ali na sportskom nivou nisam imao željenu minutažu i nisam mogao da igram onako kako sam imao na umu", rekao je sjajni bh. nogometaš.

Špance je zanimalo ko je Demirovićev uzor. U životu je, kako kaže, to njegov otac, a na terenu Edin Džeko i Zlatan Ibrahimović.

"Moj uzor je moj otac, uvijek broj jedan. Na sportskom nivou to su Ibrahimović i Džeko. Džeko je uzor u mojoj zemlji, referenca, jedan od najboljih igrača na svijetu i uvijek sam mu se divio. Moći igrati s njim u reprezentaciji sada je ostvarenje sna. Moj otac je za mene sve. Uvijek je bio tu, podržavao me, podigao me u najtežim trenucima. Sve mi je dao od malena, vodio me na sve treninge, na utakmice", prisjetio se Demirović.

Za reprezentativca BiH ovo će najvjerovatnije biti najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri. Ostvarit će mu se san igranja u Ligi prvaka i to protiv najvećeg svjetskog kluba na Santiago Bernabeuu. Kaže kako mu je trebalo 50 ulaznica da bi poveo porodicu i prijatelje, ali ih je dobio samo 10.

"Svi su jako ponosni i veoma uzbuđeni zbog ove utakmice i imat ću mnogo navijača na tribinama Bernabeua. Nije lako nabaviti karte za Bernabeu, ali... imam deset! Ako vam kažem istinu, trebalo mi ih je 50. Bit će tu supruga, porodica, menadžeri i prijatelji...", objašnjava Demirović za Marcu.

Otkrio je i koliko bi mu značilo da postigne gol Realu u Ligi prvaka.

"Volio bih jer je to ostvarenje sna, ali prvo što želim je da ekipa odigra dobru utakmicu, da izvučemo neriješeno ili čak pobijedimo. Zašto ne? Onda, ako mogu da postignem gol, još bolje", dodao je naš nogometaš.

Real i Stuttgart sastaju se večeras na Santiago Bernabeuu od 21 sat na startu nove sezone Lige prvaka, koja se od ove godine igra u potpuno novom formatu.