Deseto kolo Wwin lige
48

Derbi Bosne i Hercegovine na Koševu, GOŠK i Sloboda u borbi za prvu pobjedu u sezoni

E. K.
Deseto kolo Wwin lige se nastavlja danas, a na rasporedu su dvije izuzetno zanimljive utakmice i to u Gabeli te Sarajevu.

Današnji program će otvoriti davljenici GOŠK i Sloboda koji su još uvijek bez pobjede u domaćem takmičenju pa će im ovo biti idealna prilika da ostvare prvi ovosezonski trjiumf.

Sloboda je 11. sa dva osvojena boda nakon devet utakmica dok je GOŠK posljednji s bodom manje, a Tuzlaci se nadaju da će dolaskom Azmira Husića stvari krenuti ka uzlaznoj putanji i da će klub ostati u društvu najboljih.

S druge strane Gabeljani su jedini bod ove sezone osvojili na Pecari protiv Širokog Brijega kada je bilo 2:2, a na svom terenu su doživjeli sve poraze.

Idealna prilika za prekid te negativne serije je upravo duel protiv Slobode, a da li će to uspjeti saznat ćemo danas.

Utakmica GOŠK - Sloboda je na rasporedu danas s početkom u 13:30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

Druga utakmica današnjeg programa je derbi Bosne i Hercegovine odnosno duel velikih rivala Sarajeva i Veleža koji se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Dva tima u različitim raspoloženjima dočekuju duel na Koševu budući da je Sarajevo trećeplasirano na tabeli s 18 osvojenih bodova dok je Velež deveti s devet bodova manje od večerašnjeg rivala.

Sarajevo je nakon pet uzastopnih pobjeda u blagoj krizi rezultata budući da su u posljednja četiri duela ostvarili tri neriješena rezultata uz pobjedu u Banjoj Luci dok je Velež u posljednje četiri utakmice zabilježio po trijumf i remi te dva poraza.

Hoće li Bordo tim prekinuti tu seriju i doći do šeste pobjede ove sezone te tako nastaviti trku za prvaka BiH sa Zrinjskim i Borcem ili će Velež napraviti iznenađenje i doći do bod(ova) na Koševu saznat ćemo večeras.

Utakmica Sarajevo - Velež je na rasporedu večeras s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.