Nakon treninga
0

Deschamps zbog kopački očitao lekciju zvijezdi Reala, imali su žustru raspravu

N. M.
Deschamps i Camavinga, rasprava s terena nastavljena iza zatvorenih vrata (Foto: Screenshot)
Deschamps i Camavinga, rasprava s terena nastavljena iza zatvorenih vrata (Foto: Screenshot)
Ugledni španski list Marca danas je objavio zanimljive vijesti iz kampa reprezentacije Francuske na Evropskom prvenstvu, gdje su ozbiljnu raspravu imali selektor Didier Deschamps i Eduardo Camavinga, zvijezda Trikolora i Real Madrida.

Razlog su bile kopačke koje je Camavinga koristio na utakmici protiv Poljske, s kojom su Trikolori remizirali 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Eura.

Camavinga je u igru ušao u posljednjih pola sata meča i često se klizao na terenu, a sve zbog kopački s neprilagođenim kramponima za raskvašen travnjak.

Deschamps je o lošem učinku igrača s klupe govorio odmah poslije meča, a među njima je bio i Camavinga, koji je na teren ušao u 61. minuti.

Kako piše Marca, naknadno je Deschamps s Camavingom obavio žustar razgovor iza zatvorenih vrata, nakon što je i na treningu bilo jasno da postoje određene razmirice između ovog dvojca.

Objavljen je snimak s treninga na kojem se vidi kako Deschamps prilazi Camavingi, dok je igrač Reala pokazivao krampone na kopačkama, što je očigledno bilo tema razgovora.

To je bio nagovještaj dalje rasprave, koja se nije odvila ispred očiju javnosti, ali Marca piše da je bilo žustro.

Naredni meč Francuska igra u ponedjeljak protiv Belgije od 18 sati, a to je meč osmine finala Eura.