Remi s Monacom
144

Dinamo prokockao vodstvo od 2:0 na Maksimiru i ostao bez velike pobjede u Ligi prvaka

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo je u drugom kolu Lige prvaka remizirao sa francuskim Monaco, bilo je 2:2 iako je domaći sastav vodio 2:0 do 75. minute susreta.

Modri su u prvom kolu poraženi od Bayerna rezultatom 9:2, a ceh nakon tog poraza je platio Sergej Jakirović koji je raskinuo ugovor sa Dinamom, a na klupi ga je naslijedio Nenad Bjelica kome je ovo drugi mandat na klupi sastava sa Maksimira.

Otvorio ga je ubjedljivom pobjedom na debiju protiv gradskog rivala Lokomotive, bilo je 5:1 nakon čega je remizirao protiv francuskog sastava, bilo je 2:2.

Već u petoj minuti je zaprijetio Dinamo i to preko Martina Baturine čiji je udarac iz slobodnjaka zaustavio golman Kneževa Philipp Kohn da bi devet minuta kasnije viđena najbolja šansa na utakmici. Nakon karambola u kaznenom prostoru Modrih, lopta je stigla do Takumija Minamina koji je mogao pitati golmana Dinama Ivana Nevistića u koju će mu stranu šutirati, no na kraju se Japanac propisno obrukao, a Dinamov čuvar mreže izrastao u junaka utakmice odbranivši zicer ofanzivcu Kneževa.

To se Dinamu isplatilo u trećoj minuti kada je domaći sastav poveo nakon fantastičnog kontranapada. Martin Baturina je sjajno probio po lijevoj strani i u sredini pronašao Petra Sučića koji je majstorskom varkom izbacio iz igre protivničkog defanzivca i onda prebacio loptu preko golmana Kneževa za rezultat prvog dijela.

Nastavili su Modri s dobrom igrom i u nastavku pa je tako u 53. minuti susreta zaprijetio Bruno Petković, ali je njegov udarac otišao pored gola da bi u 66. Dinamo udvostručio prednost protiv francuskog sastava. U listu strijelaca se upisao Martin Baturina koji je majstorskim udarcem lijevom nogom prevario Kohna i postigao drugi pogodak za domaće.

Monaco je u 75. minuti susreta smanjio prednost, a u strijelce se upisao Mohammed Salisu koji je matirao golmana Dinama i postigao prvi gol za Kneževe na Maksimiru.

U 88. minuti susreta Raul Torrente je s gol linije izbacio udarac Takumija Minamina da bi dvije minute kasnije dosuđen kazneni udarac za Kneževe kojeg je u pogodak pretvorio Denis Zakaria čime je postavljen konačan rezultat susreta na Maksimiru.

Dinamo sada ima bod iz dva susreta i nalazi se na 28. mjestu na tabeli dok je Monaco 14. sa četiri osvojena boda poslije dvije odigrane utakmice.

U sljedećem kolu Modri će gostovati kod ekipe Salzburga dok će Monaco na svom travnjaku ugostiti sastav Crvene zvezde.

Rezultat i strijelci:

Dinamo - Monaco 2:2 (Sučić 45+3', Baturina 66' / Salisu 75', Zakaria (p) 90')

Tabela: