Nogomet
5

Dinamo trijumfom zatvorio sezonu, Hodžić treći strijelac lige, prvi gol Gojaka

Piše: O. T.
Gostujućom pobjedom Dinama u zagrebačkom derbiju nad Lokomotivom (4:0) okončano je posljednje, 36 kolo 1. HNL-a. Dinamo je tako sezonu, u kojoj je osvojio 11. uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, okončao 26. pobjedom u ligi, a upečatljivu ulogu odigrali su bh. fudbaleri Armin Hodžić i Amer Gojak.

Dinamo je 11. uzastopnu titulu osigurao dva kola prije kraja prvenstva, a to im je ukupno 18 titula prvaka Hrvatske. Modri su također osvojili i Kup Hrvatske, što im je 10. titula kupa. Ovo je sezona u kojoj je Dinamo 10. put osvojio dvostruku krunu.

Mrežu Lokomotive prvo je pogodio Rog u 23. minuti, a na 2:0 prelijepim pogotkom povisio je član mlade reprezentacije BiH Armin Hodžić koji je tako upisao 13. gol u ovoj sezoni 1. HNL-a i na kraju, zajedno sa Romanom Bezjakom iz Rijeke, dijeli treće mjesto na listi najboljih strijelaca lige.

Svoj prvijenac u dresu Dinama postigao je drugi član mlade bh. reprezentacije Amer Gojak u svom petom nastupu za Dinamo u ligi ove sezone. Konačnih 4:0 postavio je Fernandes u 57. minuti meča.

Tabela: