Nezadovoljna odlukom
19

Djevojka igrača Chelseaja napala Tuchela nakon poraza od Leicestera: To mora da je šala

H. H.
Abrahamova djevojka bila je nezadovoljna činjenicom da Tuchel nije uvrstio mladog napadača u roster
Abrahamova djevojka bila je nezadovoljna činjenicom da Tuchel nije uvrstio mladog napadača u roster
Chelsea je propustio priliku da osvoji prvi trofej sezone izgubivši u finalu FA Cupa od Leicestera 1:0, a Leah Monroe, djevojka nogometaša Plavaca Tammyja Abrahama, oštro je na Instagramu kritikovala trenera Thomasa Tuchela.

Kako prenosi Daily Mail, poznata britanska blogerica bila je nezadovoljna činjenicom da njemački stručnjak nije uvrstio mladog napadača u roster za utakmicu, iako je najbolji strijelac ekipe u FA Cupu.

"Kako, pobogu, odlučiš da najboljeg strijelca izostaviš iz ekipe za finale? Osobu koja je dala golove kojima ste se plasirali u finale. To uopće nema smisla. Čak ni klupa!? To je sigurno šala", napisala je Monroe, a potom je izbrisala objavu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ipak, njen post vrlo brzo je postao viralan, a njeno mišljenje dijeli i BBC-ov stručni komentator i legendarni napadač Arsenala Ian Wright (57) koji je također bio zapanjen Tuchelovom odlukom:

"Zaista sam iznenađen što Tammy Abraham, najbolji strijelac Chelseaja u FA Cupu, nije bio ni na klupi", kazao je Wright.

Budućnost mladog napadača na Stamford Bridegu sada je pod velikim znakom pitanja. Dok je u mandatu Franka Lamparda bio neizostavan u prvom timu, od dolaska Tuchela na klupu Plavaca odigrao je svega 230 minuta i čini se da nije u ozbiljnim planovima za narednu sezonu.