Njegovo viđenje faula
36

Dumfries je skrivio sporni penal nad Kaneom, evo šta je rekao o toj situaciji

E. B.
Englezi su sinoć rezultatom 2:1 nakon preokreta savladali Nizozemce i plasirali se u finale Eura, a mnogo prašine diglo se oko situacije u 15. minuti kada je dosuđen penal za Englesku.

Kapiten Engleske Harry Kane je šutirao iz voleja, defanzivac Nizozemske ga je pokušao izblokirati, no udario je napadača Bayerna nakon što je on šutirao.

Sudija Felix Zwayer je morao otići pogledati situaciju na VAR monitoru i dosudio je penal, što je razbjesnilo sve nizozemske navijače, ali i kapitena Virgila Van Dijka.

"Sudija je otrčao u svlačionicu odmah nakon kraja utakmice i nije se rukovao s igračima. Mislim da to puno govori", rekao je bijesni Van Dijk nakon utakmice.

Nakon utakmice oglasio se i sam krivac za penal Dumfries koji je svojom izjavom otklonio sve sumnje oko ispravnosti odluke sudije.

"Preuzimam punu odgovornost za napravljeni penal. Nisam ga htio namjerno udariti, samo sam htio izblokirati šut", rekao je Dumfries koji je na taj način potvrdio da je penal zaista postojao.

Kane je taj penal realizovao za 1:1, a Ollie Watkins je u posljednjoj minuti pogodio za konačnih 2:1 i plasman Engleske u finale Eura.