I to je moguće
8

Dva kluba bizarno najavila dolazak istog igrača u razmaku od samo 15 minuta

N. K.
Twitter objave dva kluba (Foto: Screenshot)
Twitter objave dva kluba (Foto: Screenshot)
Rafidine Abdullah je danas dospio u centar pažnje nakon što su njegov dolazak u ekipu najavila dva kluba u razmaku od samo 15 minuta.

Naime, i Hercules i Stade Lausanne su objavili dolazak francuskog veznjaka te tako stvorili neočekivanu i neugodnu scenu.

Bivši Marseilleov igrač Abdullah je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s belgijskim Waasland-Beverenom i čini se da je bio veoma uspješan u pronalasku novog kluba.

Švicarski drugoligaš Stade Lausanne je danas u 10:36 sati objavio vijest na Twitteru uz koju se nalazila fotografija igrača kako se rukuje s klupskim zvaničnikom.

"Stade Laussanne-Ouchy potvrđuje dolazak Rafidinea Abdullaha! Igrat će za naš tim do ljeta 2021. Dobrodošao Rafinide!", stoji u saopštenju.

Međutim, španski klub Hercules je imao druge ideje.

U 10:50 sati objavili su fotografiju Abdullaha u kompletnoj Herculesov trening opremi.

"Vezni igrač Rafidine Abdulla se priključio Herculesovom treningu. Klub ima mogućnost ukoliko zadovolji da ga zadrži u svojim redovima", stoji u objašnjenju na njihovom Twitteru.

Twitter objava Herculesa
Twitter objava Herculesa

Pa ko će ga zadržati? Najvjerovatnije je da će Abdullah ostati u Švicarskoj s obzirom da je potpisao 18-mjesečni ugovor, dok je Hercules jedostavno napisao da postoji tek "opcija" da ga zadrži ukoliko zadovolji na probi.