Kapiten Zmajeva
707

Džeko: Nismo slučajno promijenili toliko selektora, na ovome treba graditi budućnost

N. M.
Edin Džeko (Foto: Screenshot/BHT1)
Edin Džeko (Foto: Screenshot/BHT1)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena od Njemačke na Bilinom Polju, a Elf je slavio rezultatom 2:1.

Komentar na večerašnju utakmicu dao je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji kaže da ekipa mora bolje reagovati u pojedinim situacijama, kao što su one kod dva primljena gola u ovom meču.

"Sigurno je bilo dobrih stvari, ali i onih koje nisu bile dobre. Posebno prva dva gola koja smo primili. Koliko god je Njemačka jaka i koristi svaki momenat naše greške, moramo priznati da moramo bolje u nekim situacijama. Bila je ovo velika utakmica za dosta naših igrača, možda i najveća u njihovim mladim karijerama, ali pokazali su da su budućnost reprezentacije. Na ovome treba graditi budućnost. Primali smo taj treći gol pa je poništavan dva puta, a pokazali smo karakter da se vratimo i zabijemo. Bilo je sve otvoreno do zadnje minute, ali idemo dalje", rekao je Džeko za BHT1.

Dodao je kako ga raduje što je već za tri dana utakmica s Mađarskom, gdje želi da ekipa ispravi greške. Istakao je i da je Njemačka level iznad našeg nacionalnog tima, ali da protiv Mađara alibija nema.

"Svaka utakmica donosi nešto novo, nešto pozitivno i negativno iz čega treba učiti. Nije lagano igrati ovakve utakmice, nekada se odsjeku noge.Iako ima grešaka, tu je stručni štab da poradimo na tome da se isprave sve greške. Pozitivno je što igramo za tri dana, tako da je to utakmica gdje očekujemo pozitivniji rezultat. Treba biti realan da je Njemačka level malo veći od nas, ali s Mađarskom nema alibija", dodao je Džeko.

Za kraj je dao i osvrt na cjelokupnu situaciju u reprezentaciji u posljednje vrijeme. Zmajevi u posljednjih 16 utakmica imaju 12 poraza, a Dijamant je prokomentarisao koliko to psihološki utječe na igrače.

"Niko ne voli gubiti, ali situacija je takva kakva jeste. Nismo slučajno ni promijenili toliko selektora i igrača. Sve je to s nekim razlogom. Bilo je dosta neočekivanih poraza, ali iz svega treba nešto naučiti. Mislim da smo sada na dobrom putu s novim stručnim štabom", zaključio je Džeko.