Pogodak za pamćenje
153

Džeko o majstoriji protiv Chelseaja: Zaista je bio spektakularan gol, pregledao sam ga mnogo puta

F. Z.
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i rimske Vučice Edin Džeko nedavno je odgovarao na pitanja navijača Rome, a na zvaničnoj Twitter stranici ekipe s Olimpica objavljeni su dijelovi razgovora.

Džeko koji je primarno dešnjak, mada fantastično igra objema nogama, postigao je neke od najboljih pogodaka u karijeri lijevom nogom. Nema sumnje kako je onaj protiv Chelseaja u Londonu najupečatljiviji.

"Neke od svojih najboljih pogodaka postigao sam lijevom nogom. Koji je najdraži? To nije teško, onaj protiv Chelseaja sigurno. Bilo je teško postići takav pogodak i bio je zaista spektakularan", rekao je Džeko.

Na pitanje koliko je puta pogledao pogodak protiv Chelseaja Džeko je dao očekivan odgovor.

"Mnogo puta, mnogo. To je pogodak koji zaslužuje da se vidi više puta. Još je i bolje kada je to vaš pogodak. Bio je to pogodak ispred navijača Rome. Uvijek nas prate, dolaze gdje god da igramo. Postići taj pogodak na strani terena na kojoj su se nalazili navijači Rome čini ga još boljim. Zaista znači mnogo, posebno zbog toga što sam to uradio ispred njih. Svi smo poludjeli nakon gola. Igrači i navijači", istaknuo je Džeko.