Deveti u sezoni
168

Edin Džeko postigao gol u velikom derbiju protiv Galatasaraya, Fener doživio poraz

N. M.
Foto: Fenerbahce SK
Foto: Fenerbahce SK
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i turskog Fenerbahčea Edin Džeko, postigao je novi gol u dresu kluba iz Istanbula.

Fenerbahče je danas na domaćem terenu Sukru Saracoglu stadiona igrao veliki gradski derbi protiv Galatasaraya, a Džeko je bio strijelac gola iz penala u 63. minuti.

Tada je reprezentativac BiH smanjio prednost Galatasaraya na 3:1, pošto je Galata do tada bila u velikoj prednosti. Poveli su autogolom Livakovića u 21. minuti, a potom su se u strijelce upisali Mertens u 28. i Gabriel Sara u 60. minuti utakmice.

Džeko je pogotkom iz penala postavio konačnih 3:1. Podsjećamo, trener Fenera Jose Mourinho je Džeku odmarao za današnji derbi u prethodnom meču koji je ekipa igrala protiv Kasimpaše.

Tada je Džeko odigrao tek posljednjih pola sata utakmice, a Fener je slavio 3:0.

Za Džeku je ovo bio peti gol sezone u turskoj Superligi na šestom meču, a ima i jednu upisanu asistenciju. Ovom učinku je Dijamant dodao i četiri gola i asistenciju na četiri meča kvalifikacija za Ligu prvaka.

Galatasaray se pobjedom učvrstio na prvom mjestu na tabeli sa 18 bodova, a drugoplasirani Fener sada ima pet bodova manje (13).