Pogledajte oštar start
79

Edin Višća isključen s turskog derbija, dobio je prvi direktan crveni karton u karijeri

N. M.
Grub prekršaj bivšeg Zmaja nad protivničkim igračem (Foto: Screenshot)
Grub prekršaj bivšeg Zmaja nad protivničkim igračem (Foto: Screenshot)
Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća zaradio je večeras svoj prvi direktan crveni karton u bogatoj karijeri, a isključen je s velikog derbija koji njegov Trabzonspor igra protiv Bešiktaša.
Višća je s ove utakmice 5. kola turske Superlige isključen već u 13. minuti, nakon zaista grubog prekršaja nad protivničkim igračem, kojeg je žestoko nagazio po skočnom zglobu.

[TWITTER]1835366041859293330[/TWITTER]

Turci su već izvukli podatak da je Višćin crveni karton najbrži u historiji derbija Trabzona i Bešiktaša, a iako će mnogi zbog karaktera bivšeg Zmaja pomisliti i da mu je ovo prvi crveni karton u karijeri, to ipak nije slučaj.

Naime, Višća je ranije tokom karijere još jednom isključen, a tada je zaradio dva žuta kartona na meču Bašakšehira protiv Galatasaraya. Bilo je to u sezoni 2019/20, a zbog tog crvenog kartona je suspendovan na jednu utakmicu.

Podsjećamo, Višća se prije nekoliko godina oprostio od reprezentacije BiH, nakon neuspjeha Zmajeva u baražu za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Tada je Višća bio jedan od tragičara BiH jer je promašio penal protiv Sjeverne Irske na Grbavici, a zbog velikog pritiska javnosti koji je nakon toga trpio, odlučio je okončati reprezentativnu karijeru.