Duel s Bordo timom
45

Ekspedicija škotskog Celtica doputovala u Sarajevo, odmah se uputila u Zenicu

N. K.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ekspedicija škotskog nogometnog kluba Celtic doputovala je danas na Međunarodni aerodrom u Sarajevu te odmah produžila u Zenicu gdje ih sutra očekuje utakmica play-offa za ulazak u grupnu fazu Evropske lige protiv FK Sarajevo.

Celticov trener Neil Lennon prije leta za Sarajevo održao je konferenciju za medije putem video-linka te podvukao da se ne mogu porediti mečevi s Bordo timom iz prošle godine i sutrašnji duel.

"Naš tim se dosta promijenio. Možemo uzeti samo komadiće od prošlogodišnjih utakmica. Sarajevo je u dobroj formi, pobijedili su u posljednje četiri utakmice. Fizički su dobar tim. Dat će sve od sebe, baš kao i Riga, i bit će to teška utakmica. Naš rekord u gostima u Evropi bio je prilično dobar u posljednjih nekoliko godina. To se gradi i napreduje. Sutra navečer volio bih da ranije realizujemo naše šanse za pogotke", rekao je Lennon.

Celtic je odlučio da večeras ne održi trening na stadionu Bilino Polje, već da se ekipa odmori kako bi spremno dočekala utakmicu od koje navijači Sarajeva imaju velika očekivanja i nadu za historijski uspjeh.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Celtica igra se sutra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20 sati.