Brojne žalbe
47

Figo odgovorio nogometašima: Hoćete manje utakmica? Onda mora i manja plata

N. K.
Luis Figo (Foto: EPA-EFE)
Luis Figo (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Luis Figo je komentarisao nogometaše koji se u posljednje vrijeme žale da igraju previše utakmica i da im je potrebno više vremena za odmor, a igrač Manchester Cityja Rodri rekao je da ni štrajk nije daleko.
Najava Španca da bi nogometaši trebali stupiti u štrajk zbog povećanog broja utakmica i najavljenog produženog trajanja sezone sve do jula mogla bi ozbiljno uzdrmati nogometni svijet.

"Ovo je uvijek komplikovana tema za diskusiju. Igrači imaju ugovor s klubom, a na nama je da pronađemo najbolje rješenje. Logično je da ima sve više utakmica, to je prosto efekt grudve snijega koja se kotrlja nizbrdo. Što je više utakmica, to su veći ugovori. Ako se broj utakmica smanji, moraju i plate biti niže. Zato je potrebno da se napravi balans, ali isti je veoma teško naći", rekao je Figo.

Podsjetimo, Rodri se nedavno žalio kako se na nogometaše gleda kao na robu.

"Blizu smo štrajka. Lako je razumjeti zašto. Pitajte bilo kojeg igrača reći će vam isto. Ako se nastavi ovako doći ćemo do trenutka u kojem jednostavno nećemo više imati izbora. To je nešto što nas brine. Ovo je previše. Neko se mora pobrinuti i za nas jer mi smo ipak glavni likovi u ovom sportu, biznisu, nazovite to kako volite. Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i do kvaliteta predstave", rekao je Rodri.