Konferencijska liga
134

FK Sarajevo i ministar Šteta omogućili besplatan prijevoz navijačima na dan meča sa Spartakom

D. P.
Očekuje se nova sjajna atmosfera na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
Očekuje se nova sjajna atmosfera na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo omogućili su besplatan gradski prijevoz svim navijačima uoči duela drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave.

Sarajevo je u prvom pretkolu boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisalo kazahstanski Aktobe, a pred Bordo timom je novi veliki izazov, ovoga puta protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka).

Ponovo se očekuje sjajna atmosfera na Koševu, ali i veći broj navijača. Iako je Sarajevo imalo najveću podršku od svih timova koji su nastupili u prvom pretkolu (21.667), sada je printano još više ulaznica i pušteno ih je u prodaju čak 30.000.

To znači da će u Sarajevu, a posebno u blizini stadiona Koševo, biti velike gužve i prava nogometna atmosfera u četvrtak. Tim povodom FK Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS na čelu s ministrom Adnanom Štetom omogućili su besplatan gradski prijevoz za sve navijače na dan utakmice. Za besplatan prijevoz bit će potrebna ulaznica za utakmicu koja treba biti dostupna za pokaz.

"U četvrtak, 22. jula uz pokaz validne ulaznice za utakmicu protiv Spartaka iz Trnave ostvarujete besplatan prijevoz tramvajem i/ili trolejbusem. Zahvaljujemo se ministru Šteti na podršci", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Utakmica između Sarajeva i Spartaka igra se u četvrtak s početkom u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bolji iz tog duela u trećem pretkolu igrat će protiv poraženog iz duela Rapid Beč - Wisla Krakow.