"Politika se ne miješa"
0

FK Sarajevo na prijemu kod premijera Nikšića, ključna tema politika u Nogometnom savezu BiH

D. P.
Ibraković, Magoda, Nikšić, Mirvić i Šteta na sastanku (Foto: FK Sarajevo)
Ibraković, Magoda, Nikšić, Mirvić i Šteta na sastanku (Foto: FK Sarajevo)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ugostio je predstavnike Fudbalskog kluba Sarajevo predsjednika Ismira Mirvića i njegovog asistenta Abdulaha Ibrakovića.

Nikšiću su društvo tokom prijema u Vladi FBiH pravili ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Jedna od tema bio je i rad Nogometnog saveza BiH, transparentnost te izbor rukovodstva saveza koji bi radio u interesu klubova. Kako je istaknuto, politika se ne može miješati u unutrašnje stvari Nogometnog saveza BiH, ali može biti podrška Sarajevu i ostatku klubova zbog transparentnog rada.

"Premijer Vlade Federacije BiH danas je primio u posjetu delegaciju FK Sarajevo. Premijer Nikšić je izrazio zahvalnost g-Mirviću na investiranju u FK Sarajevo, te je istakao kako se politika ne može miješati u unutrašnje stvari saveza, ali je također naglasio da će FK Sarajevo kao i ostali klubovi imati njegovu podršku u raščićavanju odnosa, transparentnijem radu, te izboru rukovodstva saveza koji će raditi u interesu klubova", saopćeno je iz koševskog kluba.

Tom prilikom premijer Nikšić dobio je i specijalni poklon, dres s njegovim imenom i brojem jedan, kojeg mu je uručio prvi čovjek Bordo kluba.

Podsjetimo, FK Sarajevo je u šesnaestini finala Kupa BiH danas izvuklo ekipu Slobode iz Bosanskog Novog i igrat će na gostovanju. Meč je na rasporedu 30. oktobra, u ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, a osmina finala je na programu tek na proljeće.