Rastu tenzije
6

Flick prozvao Realovu televiziju pred El Clasico: To što oni rade nije dobro

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Derbi Real Madrida i Barcelone El Clasico na rasporedu je sutra, a pred ovu veliku utakmicu je trener Katalonaca Hansi Flick kritikovao rad klupske televizije Kraljevskog kluba.
Flick je na konferenciji za medije dobio pitanje o činjenici da Real Madrid TV objavljuje videa u kojim se kritikuju suci i ocjenjuje njihov rad.
"Nisam znao za TV videa Real Madrida, nije u redu da se to radi. Sudije imaju jako težak posao", Flick je odgovorio ozbiljnim tonom.

Naravno, Flick u tome vidi jednu vrstu pritiska na sudije, a da on dolazi sa zvanične klupske televizije svakako zvuči pomalo nevjerovatno.

"Suci imaju jako težak posao, a moj posao je pripremiti igrače. Imam puno iskustva i nikada nisam imao problema sa sucima. Rekao sam ekipi na početku sezone da fokus treba biti na njihovom učinku, a ne na sudijama. Potpuno moramo biti fokusirani na našu izvedbu", rekao je njemački stručnjak na klupi Barcelone.

El Clasico je na rasporedu u subotu od 21 sat na Santiago Bernabeuu, a direktan prijenos za gledatelje u BiH će biti osiguran na kanalima Arene Sport.