Teško mu palo
101

Francuz koji je na Euru odigrao samo 15 minuta razmišja o penziji, dotukla ga odluka selektora

N. M.
Coman (lijevo) u društvu Rabiota (Foto: EPA-EFE)
Coman (lijevo) u društvu Rabiota (Foto: EPA-EFE)
Iza reprezentacije Francuske je neuspješan nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, koje bi moglo biti posljednje za krilnog nogometaša Kingsleyja Comana.

L'equipe je danas objavio da Coman ozbiljno razmatra da završi reprezentativnu karijeru, pošto ga je duboko pogodila mala minutaža koju mu je selektor Didier Deschamps odredio na Euru.

Coman je na turniru skupio svega 15 minuta na terenu, koliko je odigrao u remiju protiv Nizozemske u grupnoj fazi (0:0), a prethodno je uložio puno truda da se vrati nakon povrede tetive kako bi izborio mjesto na spisku reprezentacije za Euro.

Također, L'equipe piše da Coman nikada nije ni imao cilj da predugo igra nogomet na profesionalnom nivou, a situacija na Euru ga je dodatno približila penziji, barem onoj reprezentativnoj.

Coman ne bi bio prvi francuski reprezentativac posljednjih godina koji je mlad okačio kopačke o klin na međunarodnom nivou, pošto je isto učinio Raphaël Varane.

Varane je karijeru u reprezentaciji okončao u 29. godini, odmah nakon poraza Francuske od Argentine u finalu Mundijala u Kataru 2022. godine.

Coman trenutno nastupa za minhenski Bayern, čiji je član od 2017. godine, kada je stigao iz Juventusa u transferu od 21 milion eura, a ponikao je u Paris Saint Germainu. Za Trikolore je nastupio 57 puta.