Objasnio svoj napredak
0

Garza se našalio na Jokićev račun nakon što ga je potpuno izdominirao na utakmici

H. H.
Reakcija Garze na pitanje o Jokiću (Foto: Screenshot)
Reakcija Garze na pitanje o Jokiću (Foto: Screenshot)
Luka Garza je briljirao u dresu Minnesota Timberwolvesa, s kojima je u pripremnom susretu poražen od Denvera rezultatom 132:126, a bh. košarkaš potpuno je nadigrao Nikolu Jokića i zatrpao koš Nuggetsa.

Garza je ubacio 29 poena uz šut iz igre 11/17, a uhvatio je i 9 skokova. Na drugoj strani je izdominirao Nikolu Jokića, koji je za gotovo pola sata na parketu ubacio samo 4 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio 7 asistencija.

Nakon meča, Garza je dao izjavu na novinare, koji su ga između ostalog i pitali za duel s Jokićem.

"Za mene nije važno ko je na drugoj strani. Prilika je prilika. Znam koliko se rijetko pruža ovakva šansa. Šansa da počnemo protiv najboljeg igrača na svijetu kojeg najviše volim gledati je posebna. Ukoliko se želite popraviti, morate igrati protiv najboljih i takve utakmice i lekcije su mi značajno pomogle”, osvrnuo se Garza na susret sa Jokićem.

Na konstataciju novinara da je "zaključao" Jokića koji je rijetko i pokušavao da šutira, Garza je s širokim osmijehom u šaljivom tonu kazao:

"Pokušavao je da dodaje i glumio je Larry Birda", kazao je Garza kroz smijeh.

Bh. košarkaš je potom objasnio na čemu je najviše radio tokom pauze i očekuje da će ove sezone imati nešto ozbiljniju ulogu u ekipi.

"Nastavio sam raditi na svom tijelu, stavio sam fokus na to i kvalitetno trenirati. Trener me je maksimalno 'stisnuo', prije svega u fazama kretnje i odbrane. Mislim da sam se poboljšao u tim segmentima. Zato imam osjećaj da mogu biti konstatan igrač u rotaciji. Blagoslovljen sam što sam dio ovog tima i što mogu učiti od takvih asova", poručio je Garza.

Nova NBA sezona počet će 22. oktobra, a titulu prvaka branit će ekipa Boston Celticsa, koja je u prošlosezonskom finalu nadigrala Dallas Maverickse.