Deveto kolo
0

Gigović dijeli pravdu na mostarskom derbiju, Banjalučanin sudi Širokom i Sarajevu

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sljedećeg vikenda su na rasporedu utakmice devetog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odredio službena lica za ove susrete.

Glavni sudija mostarskog derbija između Veleža i Zrinjskog bit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške s pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Enesom Đozićem iz Sarajeva dok će četvrti sudija biti njihov sugrađanin Amin Efendić.

U VAR sobi su Antoni Bandić iz Gruda te Amer Macić iz Mostara.

Duel Širokog Brijega i Sarajeva će suditi Dragan Petrović iz Banje Luke s pomoćnicima Bojanom Makarićem i Stefanom Tešanovićem dok je četvrti sudija Danijel Perić iz Bijeljine.

Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka su u VAR sobi.

Susret Željezničar - Posušje je pripao Ernisu Džemidžiću iz Goražda, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika te Damir Lazić iz Brčkog dok je četvrti sudija Nemanja Aleksić iz Banje Luke.

Mirza Kazlagić iz Cazina i Davor Maksimović će biti u VAR sobi.

Haris Halkić iz Sanskog Mosta će suditi utakmicu Borac - Radnik, a pomagat će mu Mirza Demir i Amir Hušidić dok je četvrti sudija Dragan Todić. U VAR sobi su Dragan Kesić i Tarik Mulasmajić.

Dodajmo da će Armin Kukić iz Bugojna dijeliti pravdu na utakmici Igman - GOŠK, a Josip Martinović iz Čapljine će biti glavni sudija na susretu Sloboda - Sloga.