Novi igrač Al Faiha
0

Gojko Cimirot otišao u Saudijsku Arabiju i postao novi igrač Al Feihe

K. H.
Gojko Cimirot (Foto: Screenshot/Twitter)
Gojko Cimirot (Foto: Screenshot/Twitter)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu Gojko Cimirot (30) karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, a on je zvanično postao novi nogometaš Al Feihe.

Bh. veznjak u ovaj klub stiže bez obeštećenja, s obzirom na to da mu je ugovor sa Standardom istekao, a navedeno je da je s njim postignuta dvogodišnja saradnja, odnosno da je potpisao ugovor do 2025. godine.

Cimirot je već godinama standardni član prve postave nogometne repreznetacije BiH, no pitanje je šta će se sa njegovim statusom među Zmajevima desiti nakon ovog transfera, s obzirom na to da je napustio Evropu, baš kao i Miralem Pjanić koji je to nedavno uradio i na čijim igrama se itekako osjeti da je otišao iz elitnog nogometa.
U Al Faihu će ga trenirat srbijanski stručnjak Vuk Rašović, a saigrači će mu biti golman Vladimir Stojković i napadač Milan Pavkov. Također, saigrač će mu biti i Makedonac Aleksandar Trajkovski.
Cimirot je ranije u karijeri igrao u dresu Leotara, Sarajeva i PAOK-a, kao i spomenutog Standarda za koji je odigrao 201 meč.