Morao na operaciju
54

Golman Španije nakon slavlja na Euru saznao katastrofalne vijesti, neće braniti pet mjeseci

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman reprezentacije Španije Unai Simon nakon proslavljenog osvajanja titule prvaka Evrope s Furijom saznao je katastrofalne vijesti jer je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Simonu je u potpunosti stradao zglob desne ruke, u četvrtak je uspješno operisan i sada ga čeka duga pauza jer neće moći braniti pet mjeseci.

Tako će Simon propustiti najmanje 25 utakmica Athletic Bilbaa i reprezentacije Španije, kojima će sigurno nedostajati na startu sezone i takmičenja u Ligi nacija.

Kako je objasnio doktor Athletica Josean Lekue, Simona je povreda zgloba mučila čak od početka sezone, pošto je tada uočena skafoidno-semilunarna nestabilnost.

Stanje se u mjesecima nakon toga pogoršavalo. Ipak, Simon je odlučio da nastavi braniti, a nakon Eura je morao na operaciju i sada očekuje da će se među stative vratiti tek pred novogodišnje praznike.

Simon je na Euru branio na svim utakmicama osim na onoj protiv Albanije, gdje ga je mijenjao David Raya, te je pružao sjajne partije kojim je nosio Furiju do titule prvaka kontinenta.