Majstorija Bešagića
151

Grbavica odavno nije vidjela ovakav gol: Veznjak Igmana zakucao loptu u Željinu mrežu s 30 metara

D. P.
Fantastičan gol Bešagića (Foto: Screenshot)
Fantastičan gol Bešagića (Foto: Screenshot)
Nogometaši Igmana jučer su na Grbavici slavili protiv Željezničara rezultatom 3:1 u prijateljskoj utakmici, a gol kojeg će dugo pamtiti postigao je veznjak ekipe iz Konjica Armin Bešagić s više od 30 metara udaljenosti.

Plavi su poveli u ranoj fazi utakmice golom Sulejmana Krpića glavom, a onda je uslijedio preokret Igmana i pobjeda rezultatom 3:1.

Posebno impresivan bio je drugi gol, onaj za vodstvo Konjičana. Na početku drugog poluvremena 25-godišnji defanzivni veznjak Igmana odlučio se na udarac s tridesetak metara udaljenosti.

Bio je to fantastičan udarac, a dodatni vizuelni efekt dodalo je i to što je lopta od prečku ušla u mrežu Željezničara. Na Grbavici odavno nije viđen ljepši gol.

Gol možete pogledati na 2:18 umetnutog videopriloga u režiji FK Željezničar. U videu možete vidjeti sve najzanimljivije detalje s utakmice, pogotke, kao i promašen penal za Željezničar.

Nakon utakmice, trener Željezničara Denis Ćorić poručio je kako je susret pokazao nedostatke u igračkom kadru te da su Plavima još uvijek potrebna pojačanja.

"Evidentno da je utakmica pokazala da imamo igrački nedostatak, definitivno moramo dovesti još par igrača i nadam se da ćemo ih brzo dovesti. Vidjelo se da je teško nositi Željin dres. Ova utakmica mi je dosta pokazala, ono što smo i zamislili, izvući ću stvari za dalje koje će nam biti od koristi", poručio je Ćorić jučer.