Ništa od Juventusa
0

Greenwoodu su svi "oprostili" zlodjela prema djevojci: Odabrao je klub nakon pomame velikana

D. P.
Greenwood ponovo igra na visokom nivou (Foto: EPA-EFE)
Greenwood ponovo igra na visokom nivou (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je godinu dana proveo u zatvoru, a onda otjeran i iz Manchester Uniteda, engleski nogometaš Mason Greenwood pronašao je novi klub i u budućnosti će igrati u Francuskoj.

Greenwood (22) bio je u zatvoru godinu dana nakon što ga je dugogodišnja partnerica prijavila za fizičko zlostavljanje i pokušaj silovanja. Mladi nogometaš tad je otjeran iz Manchester Uniteda i niko ga nije želio u klubu.

No, španski Getafe ga je primio u svoje redove na posudbu iz Uniteda, tu je Greenwood počeo igrati dobro i sada ga želi cijela Evropa. Čini se da su mu klubovi zaboravili sve ono što je radio van terena.

Njegova strašna djela van terena više niko ni ne spominje, a za Greenwoodov potpis borili su se Juventus, Borussia Dortmund, Napoli, Benfica i Marseille.

Na kraju je Greenwood dogovorio transfer u Marseille. Ugledni Athletic navodi da je još preostalo da Greenwood prođe ljekarske preglede i potpiše za slavni francuski klub.

Marseille će za Greenwooda platiti oko 30 miliona eura Manchester Unitedu, čiji je još uvijek igrač službeno, ali gdje ga već dugo ne žele u svojim redovima. Greenwood će u Marseilleu sarađivati s doskorašnjim trenerom Brightona Robertom de Zerbijem.

Podsjetimo, Greenwood je nakon godinu dana u pritvoru u februaru 2023. godine oslobođen svih optužbi. Policija Greater Manchestera oslobodila ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza i zbog toga što je njegova djevojka, a sadašnja supruga, povukla optužbe.

Ipak, Manchester United je ostao pri stavu da ga nakon svega ne želi u klubu, no neće im biti problem uzeti 30 miliona eura na njegovom transferu.