Liga nacija
33

Haaland doživio teško poniženje, Austrijanci napunili mrežu Norveške uz golčinu Arnautovića

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi mečevi Lige nacija odigrani su večeras širom Evrope, a poniženje kakvo vjerovatno ne pamti doživio je Erling Haaland sa selekcijom Norveške.

Norvežani su gostovali Austriji u Linzu, a doživjeli su debakl jer je domaćin slavio s velikih 5:1. Mreža Norvežana načeta je već u 8. minuti, a tada je golčinu postigao Marko Arnautović.

Arnautović je šutirao s ivice kaznenog prostora i topovskim udarcem od prečku zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Do odlaska na odmor je Norveška uspjela preko Alexandera Sorlotha da poravna na 1:1, ali u nastavku je uslijedio totalni potop izabranika selektora Stalea Solbakkena.

Arnautović je u 49. minuti iz penala vratio Austriju u prednost, a uslijedili su i golovi Lienharta, Poscha i Gregoritscha za konačnih 5:1.

Norveška je ostala lider grupe 3 Lige B uprkos ovom porazu, ali sada ima isti broj bodova kao drugoplasirana Austrija, te Slovenija, koja je trećeplasirana.

Nešto ranije danas odigran je meč Finske i Engleske u grupi 2 Lige B, a Gordi Albion je slavio pobjedu rezultatom 3:1. Strijelci za goste bili su Jack Grealish, Trent Alexander-Arnold i Declan Rice, dok je utješni gol Finaca u sudijskoj nadoknadi bio djelo Arttua Hoskonena.

Rezultati utakmica Lige nacija:

Liga B:

Grupa 2:

Finska - Engleska 1:3

Grčka - Irska 2:0

Grupa 3:

Austrija - Norveška 5:1

Kazahstan - Slovenija 0:1