Napad palicama
27

Haos na terenu u Izraelu: Arapski navijači nisu poštovali himnu, domaći ih pretukli

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Haotične scene vidjeli smo u najelitnijem rangu izraelskog nogometa nakon što su se sukobili navijači Hapoel Beer Sheve i Bnei Sakhnina.

Gostujući navijači iz Sakhnina, u potpunosti arapsko stanovništvo u Izraelu, nisu ispoštovali izraelsku himnu, nakon čega su na teren uletjeli navijači domaćeg Hapoela i napravili pravi haos.

Navijači Bnei Sakhnina odlučili su sjediti tokom izvođenja himne Izraela i okrenuli su leđa. Domaći navijači Hapoel Beer Sheve odmah su utrčali na teren i fizički se obračunali s gostima.

Epilog sukoba navijača je 12 uhapšenih pristalica Hapoel Beer Sheve, te nekoliko povrijeđenih gostiju. Policija je izašla na mjesto događaja nakon što je utakmica prekinuta. Gosti su pretučeni palicama.
Nakon što se incident dogodio, predsjednik Bnei Sakhnina Muhammad Abu Younes naredio je ekipi da se povuče s terena i ode u svlačionicu. Utakmica nije nastavljena, a Izraelci iz Hapoel Beer Sheve traže da se registruje pobjedom domaćina, jer su gosti ti koji su se povukli u svlačionicu, nakon što su im navijači pretučeni.

Oba tima su u sezonu ušla pobjedom u prvom kolu, a ovo je duel drugog kola koji je suspendovan i prije njegovog početka. Konačnu odluku donijet će Disciplinska komisija Izraelskog nogometnog saveza.