La Liga
86

Haotičan derbi u Madridu: Real u 95. minuti ostao bez pobjede protiv Atletica

H. H.
Courtois je proslavom isprovocirao navijače Atletica
Courtois je proslavom isprovocirao navijače Atletica
Nogometaši Atletica i Real Madrida remiziralu su 1:1 u velikom madridskom derbiju, a susret je obilježio i desetominutni prekid.
Kraljevi su od početka bili bolji rival, imali su nekoliko solidnih pokušaja u prvom poluvremenu, ali mreže su mirovale.

Konačno, bolju igru krunisali su u 64. minuti. Vinicius je majstorski prošao i centrirao s lijeve strane, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Eder Militao koji je zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Nakon toga uslijedile su nemile scene i desetominutni prekid meča. U 70. minuti sudija Busquets Ferrer prekinuo je susret ​​i poslao igrače u svlačionicu radi ubacivanja predmeta s tribina prema golmanu Reala Thibautu Courtoisu.

Courtois je zasut predmetima s tribina i sudija je odlučio da prekine meč, jer nije bilo uslova za igru. Ipak, čini se da je belgijski čuvar mreže taj koji je prethodno isprovocirao fanove Atletica prilikom proslave vodećeg gola.

U tom trenutku je gestikulirao prema tribinama, a s obzirom da je tokom karijere bio član Atletica, jasno je da je najomraženiji igrač u gostujućem sastavu.

Nogometaši Atletica Koke, Giménez, pa čak i Cholo Simeone su otišli da razgovaraju s navijačima na tribini, a utakmica je nastavljena nakon deset minuta prekida.

Kada je susret nastavljen, Atletico je bacio sve karte u napad. Lino je imao sjajnu šansu, ali je Courtois odbranio, da bi u 95. minuti Wana Metropolitano proključao.

Angel Correa je umakao odbrani Reala i poslao loptu u mrežu, ali pogodak je priznat tek nakon pregleda VAR-a za 1:1.

U 98. minuti igrač Atletica Marcos Llorente je dobio crveni karton, ali do kraja se rezultat nije mijenjao.

Atletico Madrid u narednom kolu gostuje Real Sociedadu, dok će Real dočekati Villarreal.

Rezultat i strijelci:

Atletico - Real 1:1 (Correa 90+5' / Militao 64')

Tabela: