Sunce kao terapija
466

Hasan Salihamidžić završio na štakama, nakon operacije je odmah otputovao na Mallorcu

D. P.
Salihamidžić na klinici u Minhenu (Foto: Instagram/Screenshot)
Salihamidžić na klinici u Minhenu (Foto: Instagram/Screenshot)
Proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš i doskorašnji sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić uspješno je operisao kuk u Njemačkoj.

Nekadašnji reprezentativac BiH morao je na operaciju tokom juna, a klinika i doktor Johannes Beckmann objavili su jučer snimak popularnog Brace kako na štakama izlazi iz klinike. Salihamidžić je morao operisati zglob lijevog kuka.

"Prve korake sam mogao napraviti odmah nakon što sam se probudio. Mogao sam da izdržim punu svoju težinu i odmah da hodam uz pomoć fizioterapije i štaka, naravno", poručio je Salihamidžić nakon operacije.

Salihamidžić se nakon toga uputio na Mallorcu, kako bi na suncu odmarai i prošao proces rehabilitacije zajedno s porodicom. Tu bi se trebao oporaviti i vratiti se normalnom hodu.

"Sad ću se naviknuti na ovo i pustiti da sve polako zacijeli. Osjećam se veoma dobro", dodao je nekadašnji nogometaš Bayerna, Juventusa, HSV-a i Wolfsburga.

Podsjetimo, nakon okončanja igračke karijere Salihamidžić je šest godina proveo u rukovodstvu Bayerna. Prvo je obavljao funkciju predstavnika kluba, zatim sportskog direktora, a onda do 2023. godine i člana Uprave te ključnog čovjeka za sportska pitanja.