U sjajnoj formi
79

Henry proglasio Liverpool prvakom i otkrio da mogu srušiti rekord iz 2004. godine

K. H.
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry kazao je da ekipa Liverpoola može završiti ovu sezonu bez poraza, čime bi postali prvi tim nakon Topnika koji su to uspjeli 2004. godine.

Liverpool nakon 18 odigranih utakmica u engleskom Premiershipu ima 52 osvojena boda, odnosno 17 pobjeda i jedan remi, a u posljednjem meču savladali su drugoplasirani Leicester rezultatom 4:0 na gostujućem terenu.

Nakon te utakmice, Henry je rekao da Liverpool može ponoviti podvig iz 2004. godine kada je Arsenal čitau sezonu završio bez poraza.

"Mislim da ova ekipa može ostati neporažena do kraja sezone jer će ih biti jako teško pobijediti. Ne smatram da je ovo neka velika izjava jer su oni ove godine daleko iznad svih protivnika. Liverpool će sigurno biti prvak Engleske, samo je pitanje u kojem kolu će to postati", kazao je Henry.

Liverpool je jedini remi ove sezone ostvario na Old Traffordu gdje su u samom finišu stigli do jednog boda protiv Manchester Uniteda, a u narednom kolu očekuje ih duel protiv Wolvesa.

Redsi trenutno imaju 52 osvojena boda i nalaze se na prvom mjestu sa 13 bodova više od Leicestera i 14 više od Manchester Cityja.