Analizirao ulogu
10

Henry zna veliki Messijev problem u igri PSG-a: On nije tužan, već izolovan

K. H.
Lionel Messi još uvijek bez pogotka i asistencije u Ligue 1 (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi još uvijek bez pogotka i asistencije u Ligue 1 (Foto: EPA-EFE)
Legendarni francuski napadač Thierry Henry smatra da Argentinac Lionel Messi mora igrati više u sredini, a ne na desnom krilu, kao odgovor na pitanje zbog čega bivši igrač Barcelone nema ni gol ni asistenciju u francuskoj Ligue 1.

Messi je u Ligue 1 odigrao četiri meča, a na terenu je ukupno proveo 280 minuta. Ipak, u četiri meča nije uspio postići gol, a ni upisati asistenciju, a tek je u Ligi prvaka postigao tri pogotka.

PSG je u posljednjem ligaškom meču remizirao protiv Marseillea u gostima bez pogodaka, a na pitanje novinara zbog čega je Messi neučitkovit u Ligue 1, legendarni Henry ponudio je svoje objašnjenje.

"Izolovan je, manje se gradi, manje prilazi po loptu... Lopta mu je sve manje u nogama. Ne kažem da je tužan, već izolovan iz igre. Jasno je da na desnoj strani ima problema. Moraju pronaći puno bolji način da Messi, Neymar i Mbappe igraju zajedno", rekao je Henry i nastavio:

"Trebao bi igrati više u sredini, želim ga vidjeti tu. On bi trebao biti igrač koji postavlja tempo utakmice."

PSG će naredni meč igrati protiv Lillea na svom terenu, a nakon toga ih očekuje gostovanje kod Leipziga u Ligi prvaka. Do reprezentativne pauze će još igrati protiv Bordeauxa u gostima, a nakon toga ih očekuje duel protiv Nantesa koji je na rasporedu 20. novembra.