Rekorder Bundeslige
79

Ibišević o proslavi gola: Žao mi je što se nisam kontrolisao, ali igrači nisu roboti

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević postigao je danas pogodak u povratničkom meču Herthe koja je slavila s 3:0 na gostovanju kod Hoffenheima.
Za razliku od ostalih timova, igrači Herthe nisu slijedili smjernice za socijalno distanciranje i zajedno su slavili nakon pogodaka, što je izazvalo dosta loših reakcija.

Govoreći nakon utakmice, Ibišević je izrazio oduševljenje prikazanom predstavom i objasnio zašto nije držao distancu prema svojim saigračima u emotivnim trenucima meča.

"Pauza je meni lično bila dobra, držali smo se fizički dobro pod novim trenerom. Cijela ekipa je radila vrlo dobro, tako da smo zaslužili pobjedu. Jako sam sretan što sam postigao gol i samo pokušavam uživati u svakoj utakmici. Što se tiče proslave mog gola mogu samo reći da smo dugo čekali da zaigramo, a zatim i da postignem gol. Živiš za takve trenutke kao napadač, tako da mi je lično bilo vrlo teško zadržati kontrolu nad svojim emocijama. Izvinjavam se što to u tom trenutku nisam mogao podnijeti, ali mi smo strastveni nogometaši, a ne roboti", rekao je Ibišević u intervjuu nakon utakmice.

Nakon utakmice, Njemačka nogometna liga (DFL) jasno je dala do znanja da igrači neće biti kažnjeni zbog kršenja socijalne distance prilikom slavlja.