Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A sta je trebao reci? Srpskohrvatski? Onda bi dusebriznici pisali sto ne kaze bosanski ili srpski ili hrvatski. A istvari sve isti identican jezik. Jugoslovenski i zdravo, svima jasno osim balkancima.
100% u pravu ja bi rekao juznoslavenski ali nema veze
Problem je sto ovaj ne zna JUGOSLOVENSKI. Da li ste ga culiama parodija. Neka se i dalje sprda sa nekimane samnom, neomiljen mi je oduvijek bioi ostao. Eto mu Topcagicke, neka se druzi sa njom i njenim cajkama.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ibra je jedan veliki gospodin sa ovih prostora. Mangup, jalijas i top fudbaler
Zlatane, igraj nogomet i suti. Jer to je jedino sta znas ili si znao i mogao. Mozda ga cak ne mozes niti komentirat jer si silovit i arogantan u to svojoj glumi nekog dase sa ulica svedkog getoa. O lingvistici i politici nemoj molim te
Zlaja je ljudina i broj jedan za mnoge .... Eh sad sto je dobar "trgovac" pa zna se dobro prodati e to je nesto drugo iliti "balkansko"
Čovjek od primitivca postao kosmopolita. Đoković odlučio da se vrati u krug i mentalitet uže Srbije.
Covjece nemozes nista više ni napisati na ovom klixu, stvarno ste rupa
Na zvanicnom rijecniku je.pisalo srpsko hrvatski a ispod hrvatsko srpski da bi svi bili sretni
U istrijskim knjigama se pojavljuje srpski i kasnije hrvatski...sve ostalo su instant jezici...
Čuj "jugoslovenski". Čudan i totalno nebitan lik.
Bravo majstore. Moras se udaljiti sa ovog prostora da bolje vidis stvari. Jedan je jezik ali nije narod i vlast iz drzavica na ovom prostoru dovoljno zreo da se stvari podju zvati onako kako treba da se zovu.
Pa to bi i bilo najlogicnije ime.
Ma lik je totalno neskolovan da nije fudbala Niko ne bi ni znao za njega Ovo je jedan od dokaza da drustvo ima poremecaj vrijednosti ,igras Fudbal zaradis milione a zavrsis Fakultet ili medecinu od Koje ima drustvo koristi i siromasni i bogati ili rudari gdje pod teskim fizickim uslovima pod zemljom rade riskirajuci zivot i zdravlje ne zarade ni 0.0001 posto njihove plate.
Slazem se sa Zlatanom, Srbo-Hr-Bos-CG se moze nazvati jugoslovenskim....
Pa ozgleda da je on jedini i normalan, svi govorimo isti jezik a pravimo se konji
Tada je bio zvanicni jezik srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski, kao i latinicno i cirilicno pismo. Sta mislite kako je odgovara Hrvat, a kako Srbin kad bi ga neko` pito` koji jezik govore? Samo smo, strancima, mi odgovarali jugoslovenski i to sa velikim ponosom. Jbg Zlatane imas veliku zamjerku sto si tako odgovorio, a mi smo S najboljom namjerom bili rodjeni u Jugoslaviji.
Ibri treba stručna pomoć da riješi odnos sa ocem - on to ne prepoznaje.
Bravo JUGOSLOVENSKI ....